torsdag 19 augusti 2010

Träningsläger


Att starta upp detta läsår är extra spännande eftersom vi startar med ett 8 dagars (för år 7) och 7 dagars (för år 8-9) träningsläger.
Träningsläger går ut på (precis som i idrottensvärld) att skapa gemenskap, bestämma ett gemensamt mål att arbeta mot samt hitta sina individuella styrkor och utvecklingsmöjligheter.
Vi kommer även att lägga utvecklingssamtalen efter träningslägret för att kunna arbeta framåt för att nå de mål eleverna sätter upp samt följa upp det arbetet som gjordes förra terminen.

Vi vill att eleverna ska känna sig mer engagerade i sin skolgång, veta vad som förväntas av dem, att de känner av att vi lyssnar på dem och finns där som stöd.
Det är ändå så att eleven äger sin skolgång. Det går inte att förändra någon, annan endast sig själv!
Glöm inte bort att vi finns här för er! Man behöver inte fixa allt själv, sök upp oss. Utan er hade det inte varit roligt att vara lärare!

Invigning

Idag hälsade vi även våra åttor och nior välkomna tillbaka! Det är underbart att få träffa alla efter en lång och härlig sommar.
I våras arbetade jag (på elevensval) och en grupp elever med School styling. Alla elever fick tycka till om hur vi skulle ha det i hemvist Söder. Under terminen arbetade gruppen med att producera saker utifrån önskningarna och idag var det invigning.
Medan de andra eleverna hade Walk and talk så ställde vi i ordning hemvisten. Var stolta över ert jobb! Tack för ert engagemang annars hade vi inte haft så fint.
 Vi tackar även de nior som bakade så att vi kunde bjuda på kärleksmums och saft. Det var mycket gott!