torsdag 2 december 2010

Tack!

Nu är våra två föräldraveckor slut i hemvist Söder.
Några som skakar hand.Tack alla föräldrar och syskon som har varit med!
Det har varit trevligt att ha er med och även samtalen som vi har haft. Det är givande att prata om det ni ser och era tankar om skolan. Tex. hur vi tillsammans pratade om möblering av ett klassrum som sedan några elever och en förälder ändrade på, föräldratips på information till vår hemsida.


Det intressanta är att elever har påpekat att inga föräldrar har varit där den dagen samtidigt som vi tex. har haft två föräldrar där. De ser inte föräldrarna ändå vill de inte ha sina förlädrar där för alla kommer att se det.
Samtidigt är det härligt att se de som bara tycker att det är helt ok att deras föräldrar är där.
Vi vill att det ska vara fullt naturligt att det finns föräldrar i skolan. Det är även två föräldrar som sagt att det kommer till att komma till skolan ibland även om föräldraveckorna är slut.

Så alla ni som inte hade möjlighet att komma: tveka inte utan kom vilken dag som helst!
                                        

En extra mysig skoldag!

Idag vara det snöoväder igen och åter var skolbussarna inställda.
                             
Idag var vi ca. 25 elever i söder och ca. 6 lärare. Eftersom vi hade teoretiska ämnen i måndags så satsade vi på praktiska idag. Vi började med julpyssel (bild), för att sedan ha fotboll (idrott) och baka lussekatter (hkk). Efter lunchen hade vi teoretiska ämnen där eleverna fick välja (ma/sv/so/no/eng/b-språk) valfritt utifrån sina mål i ämnena.  Innan eleverna gick hem avslutade vi med gemensam fika på lussekatter, pepparkakor och saft.
                                   

Just nu snöar det utan för mitt fönster men det blåser inte så mycket. Det är dock svårt att förstå hur det är när man bor inne i stan. Vi får se hur det blir imorgon.