lördag 9 april 2011

Varför ska vi vinna webbstjärnan?

YES vi är vidare i tävlingen!
Jag tycker både mina elever och jag är vinnare (även om inte webbstjärnan skulle tycka det).

Mina elever har lärt sig att blogga och därigenom har de lärt sig mer om upphovsrätt.
 Detta kommer de alltid att ha nytta av även om de inte skulle fortsätta blogga för samma regler gäller när de gör arbeten osv.
Efter att ha pratat om upphovsrätten har fler elever blivit mer kreativa och själv producerat egna bilder (film, foto, tecknat, animerat....).
Genom att blogga har mina elever tränat sig i att framföra sina åsikter och hur man kan redovisa sina kunskaper och förmågor.
En del elever gör det som uppgiften kräver medans andra har fått en större lust till skolarbetet och aktivt använder sin blogg.

Jag har lärt mig att blogga och flera andra digitala saker som jag och eleverna kan använda i undervisningen. Jag har nu kunnat individualiserat min undervisning ännu mer.
Både jag och mina elever kan stå bakom det gamla uttrycket "learning by doing". Detta har vi fått erfara när det gäller blogg, it, källkritiskt, upphovsrätt, mod..............
Jag har även fått förtroendet att hålla fyra stycken "föreläsningar med woorkshop" för kolleger i kommunen. Detta har varit så givande och nu växer bloggandet i Simrishamn!

Bloggen har även hjälp till att bygga ut kontakten med hemmet. Alla har inte dator i hemmet men många har det. Däremot är det inte alla föräldrar som har mail men nu kan de ändå följa med skolarbetet genom datorn via bloggen.

Till hösten ska Simrishamns kommun starta med "en till en" och detta kommer att underlätta bloggandet och arbetet med datorn som verktyg.  Men att eleverna har varit så aktiva på sina bloggar fastän vi endast har haft ca.30 datorer på ca. 100 elever tycker jag är otroligt (dock finns inte alla elvers bloggar länkade från mig).

TACK alla mina underbara elever för att ni ville börja blogga med mig!
TACK skolledningen för ni tror på detta och att jag har fått inspirera kolleger!
TACK alla ny bloggande pedagoger för all positiv feedback!