tisdag 29 mars 2011

Dagens extra so lektion!

Igår kväll ringde en kollega och frågade om jag kunde ta emot en imam och en präst. Självklart sa jag JA! Det är ju inte var dag det finns möjlighet att få en imam och en präst att komma till skolan samtidigt.

Jag kunde inte få in detta på min so lektion så jag sa att de elever som ville fick gärna komma och lyssna på dem och ställa frågor på den tiden de va där.
Det blev så trevligt tycker jag.  De började med att vi gjorde några värderingsövningar och sedan pratade de om likheter mellan religionerna och tog med eleverna i samtalet på ett bra sätt.

Det avslutades med att eleverna fick ställa frågor till dem. Jag tycker eleverna hade bra frågor. Eleverna visade för mig att de har fakta med sig sedan de jobbat med religion och de har förmågan att se på saker från olika synvinklar och har ett kritiskttänkande på ett sunt sätt.

Kreativa 7:or

År 7 håller på att jobba med jordens förändringar genom inre och yttre krafter.
De ska skriva ihop en kortare text samt bygga en modell. Detta ska de sedan redovisa på torget (skolans) v.13 på torsdagen.
Jag hoppas att så många som möjligt, även föräldrar, kommer hit under förmiddagen och tar del av deras arbeten.

Det är härligt att se hur kreativa de är och idag har jag sprungit som en galning för att hjälpa dem att hitta material.
Här kommer lite smakprov på kommande utställning: