onsdag 9 februari 2011

Om 7-9 söder blogg

På denna blogg skriver jag, Linda, som är so-lärare i söder. Jag skriver om vårt arbete i söders hemvist, ger eleverna i årskurs 7-9 arbetsuppgifter i so, delar med mig av mina skoltankar mm.
På min blogg lägger jag ut länktips till so och andra bra skollänkar. Här finns även länkar till hemvistens hemsida och andra skolbloggar från Korsavadsskolan.

Mina elever går in och gör kommentarer på min blogg eller gör inlägg på sina bloggar som finns länkade från min.

Vilken dag!

TACK alla elever som deltog i könsbytar dagen!! Jag har haft en fantastiskt rolig dag och har fått en känsla av hur man kan uppleva en skoldag på ett annat sätt än jag brukar.

Jag har nu lärt mig att gå med jacka och keps en hel dag är varmt. Att gå inne med jympaskor är skönt (men ta med jympa inneskor). Men att efter en dag i lungt tempo är jag så trött. Vi får nog börja med 30min rörelse för att få pigga elever (och lärare).

För två år sedan provade jag på att vara elev för en dag i en nia. Jag tror att det är viktigt att försöka sätta sig in i hur andra har det.

Från skolan åkte jag direkt till Grand där all skolpersonal i kommunen har kick off eftersom kommunen nu (äntligen) ska satsa på datorer och internet i lärandet.
Jag känner att vi är på gång med vårt bloggande. Några av mina elever har även gjort film som redovisning. I kväll har jag fått tips på hur alla kan klippa film på ett enkelt sätt (även jag).